My Blog List

Tuesday, June 28, 2011

Isu-isu yang akan dibincang dalam mesyuarat agung KEKAM ke -20


ASSALAMUALIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA.
Disini saya lampirkan isu-isu yang akan dibincangkan dalam mesyuarat agung KEKAM ke -20.


1.       PEPERIKSAAN TAHAP KECEKAPAN. (PTK  )–DIMANSUH PADA DISEMBER 2010 DAN DIGANTI DGN PROSPEK PADA JULAI 2011.NASIB YANG LULUS DAN YANG TIDAK BERKESEMPATAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN TIDAK TERBELA.
2.       ISU KENAIKAN  PANGKAT YANG DIUMUMKAN PAD MAY 2011 MELIBATKAN SEMUA KATEGORI.MINTA KOUTA KAKITANGAN SOKONGAN DIBUKA LEBIH BANYAK LAGI..
3.       PENGISIAN JAWATAN BARU – MINTA KUOTA DIBUKA LEBIH BANYAK UNTUK KAKITANAN DALAMAN TANPA MENGANGGU KUOTA DARI LUAR.
4.       TUNTUTAN N1 BAGI PEMBANTU PERPUSTAKAAN PADA DASRNYA TELAH DINAIKKAN KEPADA S 17.
5.       TUTNTUTAN SUPAYA PENGAWAL KESELAMATAN DILETAKAN DIBAWAH UNIT KHAS.
6.       ISU QUARTERS BANGI IDAMAN AKAN DIJUAL DAN MARDI AKAN ,MEMBINA QUARTERS BARU DALAM KAWASAN MARDI HARAP DIPERCEPATKAN DEMI KEBAIKAN BERSAMA TERUTAMA KEPADA KAKITANGAN DARI JAWATAN KRITIKAL SPERTI PENGAWAL DAN UNIT PENYELENGGARAAN.
7.       BUDAYA KERJA SEKARANG DIMANA PEGAWAI JARANG TURUN KE LAPANGAN DAN INI BERBEZA DENGAN BUDAYA KERJA YANG DITUNJUKAN OLEH PEGAWAI YANG TERDAHULU.DIHARAPKAN SUPAYA PIHAK PENGURUSAN MARDI MELAKUKAN SESUATU SUPAYA LEBIH RAMAI PEGAWAI TURUN KE  KELAPANGAN UNTUK MENINGKATKAN HASIL PENYELIDIKAN YANG LEBIH BERKUALITI.
8.       ANUGERAH KHIDMAT CEMERLANG.- ANUGERAH HENDAKLAH LEBIH MENYELURUH DAN JANGAN ADA YANG TERPINGGIR.
9.       SEMOGA MARDI MENUNAIKAN JANJI UNTUK MEMBAWA KAKTANGAN YANG MENERIMA ANUGERAH CEMERLANG TAHUN INI UNTUK MEMBUAT LAWATAN KESABAH ATAU SARAWAK DENGAN TUJUAN MEMBERI PELUANG KEPADA KAKITANGAN SOKONGAN UNTUK MENAIKI KAPAL TERBANG.
10.   PENGENDALIAN PROGRAM MAHA YANG MENGHADAPI MASAALAH PENGANGKUTAN YANG SERIUS  YG MELIBATKAN KAKITANGAN SOKONGAN.OLEH KERANA MAHA DIANJURKAN OLEH ANAK SYARIKAT MARDI SEPENUHNYA PADA MUSIM AKAN DATANG, MAKA DIHARAPKAN SUPAYA MASAALAH PENGANGKUTAN DAN SISTEM TRAFIK DIBAIKI SEPENUHNYA .
11.   CAFÉ BARU MARDI.DIHARAPKAN KUALITI DAN HARGA DAPAT DIPANTAU.
12.   PENGGUNAAN FORUM YANG LEBIH BERKHEMAH.PERBINCANGAN YANG MENYELESAIKAN MASAALH DAN BUKANNYA MENYENTUH PERIBADI ORANG LAIN.
13.   TINGKAT KEMUDAHAN KOMPUTER KEPADA SEMUA KAKITANGAN SOKONGN KERANA KEMUDAHAN YANG ADA MASIH TIDAK MENCUKUPI.
TI   KEKAM SERDANG MENDESAK PIHAK PENGURUSAN MARDI MEGETATKAN PENGAMBILAN PEGAWAI PENYELIDIK KONTRAK DAN MENGELAKAN UNSUR-UNSUR KRONISMA.
MENAIKAN YURAN AHLI DARI RM 3 KEPADA RM 5.00

No comments:

Post a Comment